Hasznos információk

Jó ha tudja…

 

  • Gázkészülékének, kazánjának élettartamát, otthonának melegét, hogy minél tovább tudja biztonságban, ahhoz szükség van rendszeresen tisztán tartani, működésének apróbb jeleiből tájékozódva a hibákat megelőzve, még fűtési szezon előtt azokat elhárítani, más szóval karbantartást kell végezni fűtő eszközén.

 

  • Biztonsága érdekében szakemberre bízza készülékét. A gyors, pontos munkavégzéshez pedig márkaszerviz ajánlott.

 

  • A karbantartást elvégezni/igényelni a legjobb időszak a hidegek beállta előtt, de nem szerencsés az utolsó hetekre vagy hónapra hagyni, mert egyre kevesebb a szervizek szabad időpontja, illetve átmeneti hiány alakulhat ki egy-egy cserélendő alkatrész készletezésénél, gyártói elérhetőségénél.

 

  • Meghibásodás esetén mielőtt kapcsolatba lépne a szerviz szolgálattal, szükséges feljegyezni készülékének pontos típusát, melyet leírásában vagy adattábláján találhat meg. Ezáltal gyorsabban megoldódhat problémája, mivel nagyon sok készülék létezik és nagy részben speciális alkatrészekből állnak össze.

 

  • A javítás, alkatrészcsere a körülményektől függően több óráig vagy hosszabb ideig is tarthat, így érdemes tartalék fűtőberendezéssel rendelkezni. Ideiglenes megoldásként egy másik kazánra, kályhára, kandallóra vagy elektromos készülékre lehet szüksége.
WordPress theme: Kippis 1.15